Ansiktsmasken, använd den rätt!

En ansiktsmask verkar rengörande och kan rent av förebygga hudens åldrande. Den stimulerar cirkulationen, förtunnar porer och tar bort smuts och döda hudceller. Den kan strama upp huden och tillföra eller ta bort olja.

Ge din hy nyttiga ämnen

En ansiktsmask kan ses som ett leveranssystem av aktiva ämnen från frukten. Olika ingredienser innehåller skilda ämnen med olika inverkan på huden.

En del ämnen hjälper till att lösa upp pormaskar medan andra kan strama upp huden. Frukt innehåller även näringsämnen, t.ex. E-vitamin och C-vitamin, som kan vara till hjälp för huden.

Lägg ansiktsmasken på rätt sätt

Börja med att tvätta ansiktet. Huden runt ögon och mun är känsliga och en fet ansiksmask kan täppa till porerna där. För skydda dessa områden kan en ögonkräm läggas där. Annars räcker det ofta med att undvika dessa hudpartier.

Om inte annat anges låter du inte ansiktsmasken ligga längre än 20 minuter. Ta bort masken med en varm och fuktig bomullshandduk eller ljummet vatten. Tvål och annan stark rengöring kan ta bort vårdande oljor och andra ämnen ansiktsmasken givit huden.

Öppna porerna med ett ångbad

Innan ansiktsmasken läggs kan man göra ett ångbad för förstärka ansiktsmaskens verkan. Tvätta ansiktet medan vattnet kokar upp. Häll upp vattnet i en skål och håll en frottéhandduk över huvudet. Ett ångbad på fem till tio minuter är lagon. Badda sedan ansiktet torrt. Olika hudtyper mår olika bra av ångbad.

Hudtyp Verkan Hur ofta?
Fet hy Fet hy mår bra av ångbad. Huden rengörs, pormaskar mjukas upp och talgkörtlarna öppnas. 1 gång / vecka.
Torr hy Torr hy kan torkas ut av ångbad. Ångabada inte mer än varannan vecka.
Känslig hy Undvik ångbad. Undvik ångbad.
Hy med brustna blodkärl Undvik ångbad
Tänk nu på detta innan du använder en ansiktsmask!






♥Kommentera här
Postat av: Ida

tack för tipsen! :D

2010-03-20 @ 01:08:01
URL: http://nigels.blogg.se/
Postat av: julia

tack för tipset!:D<3

2010-04-26 @ 17:34:39
URL: http://xjuulia.blogg.se/

♥ Kommentera inlägget här:

♥ Ditt fina namn? :)
♥ Kom ihåg mig?

♥ Din mail adress: (publiceras ej)

♥ Blogg/Hemsida:

♥ Kommentera mera!

Trackback
RSS 2.0